Påskeudstilling 2019

Kan man forestille sig en påske uden forårsblomster, gule kyllinger, en god frokost, måske med en påskebryg? Nej vel!

Spørger man gallerist, Eric Kaare, synes han, at kunst er mindst lige så vigtig, og at man bør besøge èn god Påskeudstilling.

Som gallerist er Eric Kaare både nysgerrig og forventningsfuld, og han glæder sig til at vise Galleri Nordenvinds Påskeudstilling 2019, hvor han har hentet nationale og internationale kunstnere til Sæby.

Galleri Nordenvinds opskrift på Påskeudstillinger har de sidste 49 år været den samme. Der skal være noget nyt og udfordrende samt noget gammelkendt, der også er aktuelt. Derfor er det også sådan i år.

De nyeste tre værker af den færøske kunstner, Finleif Mortensen, er knap nok tørre og repræsenterer et halvt års for- og samarbejde.

Kunstneren Peter Brandes 75 års fødselsdag markeres, samt det der kunne have været en 100 årsdag for afdøde Yan. Et mangeårigt medlem af Vrå-udstillingen, der som ganske ung kunstner gjorde oprør mod sin berømte far ved at droppe sit efternavn og kun ville kendes som Yan. Eric Kaare mener dog, at han må ærgre sig på sin sky, da Yan i dag alene fremtræder som Yan Kai Nielsen, hvis man søger oplysninger på ham. Og som et minde præsenteres de sidste håndbemalede værker, som den svenske kunstner Sven Lidberg udførte kort før sin død.

Det vil dog blive for omfattende at fortælle om hver enkelt kunstner, men Galleri Nordenvind har blandt andet valgt at vise værker af den vitale 83 årige billed- og kirkekunstner, Adi Holzer. Det er en fryd at se, hvordan han formår at forny sit eget udtryk. Der er ingen repetition eller stilstand her!

Fornyelse er også at finde hos billedhuggeren, Vivi Linnemann, der med sine krøllede akrylskulpturer fanger et hemmeligt lys.

Endvidere viser Galleri Nordenvind også værker af de to hotteste internationale navne, Patricia Cassagranda og Bram Reijnders, denne gang i størrelser der passer i almindelige hjem.

Galleri Nordenvinds påskeudstilling 2019 finder sted i Retfærdigheden, Kulturgade, Algade 14, Sæby i perioden 13. april til og med 12. maj 2019. Eric Kaare lover, at hele den gamle politistation bliver fyldt med kunstværker, der har fået lov til at afsone 30 dage i kunstens tjeneste.

Han glæder sig til at hilse på alle interesserede og nysgerrige børn til fernisering, lørdag den 13. april 2019 kl. 14.

tilbage til forside