Nyhedsbrev Påske

Nyhedsbrev

Nyhedsbreve

 

Påske udstilling 2018

Adi Holzer

Alain Soucasse

Bram 'van Rio' Reijnders

CoBrA

Corneille

Georg Heidweiller

Finleif Mortensen

Ian Rusth

Melody B

Patrizia Casagranda

Sabine Tuchel

Sven Lidberg

Wouter Stips

Georg Wittwer

m. fl

 

Alle påskeveje føre til Sæby

Kunst fra alle steder samles i Galleri Nordenvind

“Så gik jeg og troede, at `øvelse gør mester´, men nej! Selvom det er otteogfyrretyvende gang, så er det ikke blevet lettere at sammensætte Årets Påske Udstilling. Det må være noget med, at jeg er blevet mere kritisk med årene, men vi skal jo sigte efter stjernerne, .... Eller også er jeg blevet så glemsom, at jeg har fortrængt, hvordan det var sidste år. “

Ordene kommer fra gallerist, Eric Kaare, der er i fuld gang med at pakke kunstværker ud til Årets store Påske Udstilling i `Retfærdigheden´, Algade 14 i Sæby. Udstillingen, der starter, den 24. marts, vil blandt andet vise noget af de allernyeste internationale værker, der netop har været vist på to store internationale kunstmesser, blandt andet i USA og England. Det er den internationale `højdespringer´ Bram Reijnders, der trak fulde huse i USA og den spændende kunstner, Patricia Cassagrande, der har arbejdet med kvindebilleder på genbrugsmateriale, der er fundet i Indiens slum.

 

Årets Påske Udstilling bevæger sig som ringe i vandet. Der er hele tiden historier, der griber fat i hinanden, eksempelvis har den færøske kunstner Finleif Mortensen, fra sit vinduesløse værksted, genskabt den storladne færøske natur. Kunstneren har netop afsluttet en suite med fire grafiske værker i tæt samarbejde med Galleri Nordenvind.

Helt stille dansk natur og familieliv, bliver skildret af Jens Peter Groth Jensen, der i år fylder rundt. Groth Jensen, der er medstifter af kunstnergruppen `Koloristerne´, er den kunstner, der flest gange har deltaget på Galleri Nordenvinds Påske Udstillinger gennem årene.

 

Groth Jensen fortæller, at han har travlt, han har bestillinger 3 år frem - ikke dårligt gået af en hundrede årig.

Påske udstillingen viser også nye værker af svenske Ian Rust og en fin lille samling af

afdøde Sven Lidbergs efterladte folkelivsskildringer. Værkerne har aldrig tidligere været vist i Danmark.

 

“Det er nysgerrigheden, der er den motor, der får mig til på otteogfyrretyvende år, at skabe de store udstillinger i vores, - netop nu, snotforkølede og kuldskære badeby, Sæby, der sover vintersøvn! ”

 

Eric Kaare siger: “der skal jo også være rigtige oplevelser for sæbynitter og andre vendelboer. Events som kan opleves, før der går norsk kapital og tyske gummistøvler i turistglansbilledet. Jeg siger, som en kendt præsident, `Sæby First´ - misforstå mig nu ikke, jeg er glad for alle besøg, også af turisterne.

Jeg har bare en hunger efter de ægte oplevelser med kunst og kunstnere. Kunstnere, der har fundet deres egne måder og udtryk - skæve og skøre, men originale.

Jeg vil blive lykkelig, hvis man slukkede for internettet et stykke tid, for så skulle kunstnere jo bruge deres egen fantasi, og ikke kigge naboen over skulderen.

Jeg går først og fremmest efter d´et, der er skævt og irriterer mig så meget, at jeg får lyst til at bruge rigtig lang tid sammen med værkerne. For sådan er det ægte liv - skørt og dejligt irriterende! ”

 

Under ophængningen bliver sammenhængen mellem de enkelte “udstillinger” i udstillingen tydeligere, men hvis man prøver på at få et konkret endegyldigt svar på, hvad der kommer med på Påske Udstillingen, bliver galleristen fjern i blikket og siger: “åh ja, jeg skal også huske Sabina, hun har lavet en serie specielt til denne udstilling, dem skal jeg finde plads til i `Tinglysningen´, og så er der lige spanske Pepe Ribes,... og... og, men udstillingen åbner, den 24. marts kl. 14, og varer til og med, den 22. april”.

Edition

/ Galleri Nordenvind

 

Kulturgade Algade 14

DK-9300 Sæby

 

+45 2175 6409

Åbningstider:

Onsdag til søndag kl. 12.30 - 16.30

Eller efter aftale: Ring eller send en sms til +45 2175 6409

Nordenvind