Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Nyhedsbreve

 

Pop4ever

 

International Popkunst indtager Retfærdigheden

 

 

Hvis man spørger et barn hvorfor han eller hun lige har trykket 13 meter tandpasta ud over hele badeværelset vil svaret være: fordi jeg kunne!

 

Hvis man spøger Eric Kaare fra galleri Nordenvind hvorfor lave en udstilling med internationale Popkunstner der normal kun kan ses på museer bliver svaret som barnets: Fordi ..!

 

–men også fordi jeg som gallerist finder det interessant at sammenstille den nyeste Popkunst med de startede genren.

 

Som ung var jeg ansat på Biblioteket i Frederikshavn. Her fik jeg lov til at lave udstillinger i den lille kunstafdeling. Det var to reoler med noget som jeg syntes var kedelige bøger, mest med klassisk kunst. Det nyeste var, en bog med Broby Johansen, nøgen og med et dyreskind over skulderen Chokerende javist! Jeg fik lov til at møblerer om på bøgerne så der blev rum til at udstille ”rigtigt kunst”. Det var her min interesse for at se kunst, i virkeligheden og ikke bare i gengivelse, startede.

 

Hvorfor Popkunst? Fordi popkunst er det tydeligste spor vores tid har givet!

 

Popkunsten kom samtidig med det sort hvide fjernsyn læg mærke til ordet fjernsyn Det var den kasse der bragte fjerne begivenheder ind i vores bevidsthed, Tænk på Martin Luther King og J.F. Kennedy. Vi blev engageret og kunstnerne blev medspiller. Det var ikke nok at lave pæne billeder der kunne hænge over Sofaen. De lavede happenings og malede billeder af f.eks. et Esso skilt eller den elektriske stol og mente at kunsten skulle tale selv.

Det er en stor modsætning at de kunstner der bare ville dreje vores opfattelse fra pyntelige til en oplevelse er blevet idoler, tænk bare på Andy Warhol eller sir Black manden bag the Beatles berømte plade omslag.

Alting kommer igen tænk bare på moden. Popkunsten kom også igen selvfølgelig på en ny måde.

 

I Starten af 2000 tallet hvor vi frygtede at alt ville gå i panik på grund af edb startede den nye bølge af Popkunst. Denne gang tog kunstnerne en ny rolle de ville ikke gemme sig bag deres værker. Nej de ville være en del af værket de vil ses. Den nye bølge kaldes for den figurative fortællende kunst og bølgen startede som første gang i Frankrig og nu er bølgen så kommet til kystbyen Sæby og kan ses i kulturgade Algade frem til anden uge i november.

Edition

/ Galleri Nordenvind

 

Kulturgade Algade 14

DK-9300 Sæby

 

+45 2175 6409

Åbningstider:

Onsdag til søndag kl. 12.30 - 16.30

Eller efter aftale: Ring eller send en sms til +45 2175 6409

Nordenvind