Nordenvinds Nyhedsbrev

Oktober 2016,

 

Velkommen til årets store efterårsudstilling!

 

Galleri Nordenvind fylder Kulturhuset "Retfærdigheden" med en separatudstilling og en ny ophængning.

 

I den gamle Retssal vil Anne Marie Johansen vise sit 'one-man-show' - galleriets 3. soloudstilling med kunstneren siden 2003. Kom og hils på kunstneren.

 

Desuden viser vi en ny ophængning i galleri-lokalet med diverse kunstnere.

 

Velkommen til fernisering!

 

Lørdag den 15. oktober kl. 14.00

November/december 2015

 

ULE-TID

 

Tag et kig ud af vinduet og bliv inspireret! Det er nu fuglene finder sammen i flok, selvfølgelig først for at flyve, når de er mange nok. Kræfterne skal spares og det er jo fornuftigt og i tråd med tidsånden.

Her mod nord i Sæby, der jo er den sidste frakørsel inden man ryger ud af EU, er vi også på sociale medier og i alment sparehumør. Nogle har sparet et "H" men vi er gået længere! Vi har sparet et "J" og er gået over til ULE-TID!

 

Dette betyder at Galleri Nordenvind har forberedt 4 weekends før den 24. december. - der hvor alting kortslutter og går i grød…

Vi starter lørdag den 28. november - og KUN denne dag med minus 20% rabat på galleriets udgivelser i bøger og postkort. Se udvalg på hjemmesiden www.nordenvind.dk

Det er også denne dag, lørdag den 28. november, hvor du får 20 % rabat på indramning, som skal være færdig inden jul -- KUN LØRDAG DEN 28. NOVEMBER.

 

Søndag den 6. december:

 

Premiere og signering af den nye bog "Tanker om bøn".

Tekst af Poul Geil og illustrationer af Anne Marie Johansen.

 

Anne Marie har lovet at være tilstede og signere bøger denne dag. - Du kan på mail nordenvind@mail.dk forudbestille bogen med signatur, hvis du ikke kan være tilstede.

Prisen denne dag er kr. 149,-

 

Det er også denne weekend du har lejlighed til at erhverve originale skitser der ligger til grund for bogen!

 

Galleri Nordenvind er vært ved et glas vin!

 

Lørdag den 12. december:

 

Det er denne lørdag, hvor alle går i ULE-KAOS.. men fortvivl ikke! Til denne weekend har vi fundet sjældne antikviteter og samlerkunst. Glæd Jer!

 

Kaffe og the er på kanden! Og næsten hjemmebragte ULE-KAGER.

 

Lørdag den 19. december:

 

Mørke årstider skal mødes med lys!

Galleri Nordenvind finder lyset hos den svensk/finske kunstner Jussi Taipaleenmäki, som for lov at glæde alle galleriets besøgende, med 24 søde kalenderpiger!

 

Se bare hvad et uldent halstørklæde kan gøre for en frossen sjæl!

 

 

 

 

HUSK HUSK HUSK 2016's største kunstbegivenhed:

 

ART HERNING!

 

Sidste weekend i januar!

Hvor Nordjyllands kvalitets-galleri har tænkt sig at sparke r..

Igen i år har vi sammen med Frederikshavn Bibliotek sørget for, at ægte kunstinteresserede kan tage del i denne oplevelse.

 

 

 

 

 

 

 

"Ej blot til pynt"

 

Udstilling til eftertanke!

 

NORDJYSKE, 26. oktober 2015.

 

SÆBY: - Det er fascinationen af fascinationen, der trigger mig. Dette at møde kunstnere, der har viet deres liv til at fortælle netop dén historie, de synes er så vigtig. Det får mig op på lakridserne, afslører gallerist Eric Kaare fra Galleri Nordenvind.

 

Et fælles træk blandt de mange kunstnere, han i mere end 40 år har arbejdet sammen med, er at de alle er ægte optaget af og har lyst og evne til at beskrive livets store spørgsmål.

 

- Denne optagethed og til tider kamp, som de synliggør - via deres arbejde - gør, at jeg ikke bare synes at kunsten er gentagelse på gentagelse. Eller bare dekorativ pyntesyge. Jeg tror, at de, der bare ser begrebet kunst som en del af et Bo-bedre-miljø, altså en ting, der skal være trendy og iscenesat... ja, jeg tror, de ender med at halse med tungen ud af munden efter det næste modelune - uden at fatte det egentlige i kunsten. Men misforstå mig nu ikke. Vi skal ikke have et kulturpoliti, men gerne en invitation til at blive ligeså optaget af store emner, som mange kunstnere er, fortæller Kaare.

 

Om årsagen til den aktuelle udstilling ”Ej blot til pynt” fortæller han, at det faktisk var et benspænd fra én af hans sønner, der fik ham til at lave denne efterårsudstilling. - Min søn sagde: hvorfor må rigtige gallerier ikke vise, hvad de står for, sådan kulturelt? Og når man er 20 år, har man ret til at stille enkle spørgsmål, smiler galleristen underfundigt.

 

Galleri Nordenvind viser en udstilling med kunstnere, der har været aktive og kritiske kulturkristne. Der er også en udstilling i udstillingen, da galleriet viser en række arbejder af den amerikanske kunstner Melody Brzezinski. Det er en serie, hun har kaldt ”uanbringelige”, og som blev skabt som en reaktion på hendes datters tragiske og alt for tidlige død.

 

Den oprindelige aftale med Brzezinski var, at disse værker ikke måtte udstilles før ti år efter at de var blevet skabt. Den tid er nu gået, og denne del af udstillingen står som et stærkt udsagn om, at kunst ikke bare er skabt til pynt. Det giver mening – også dér, hvor der ingen mening er.

 

Mening først og fremmest for kunstneren, men også mening for os - som beskuere. Vi har nemlig alle vore egne fortællinger, vi kan spille op imod kunsten.

 

Udstillingen vises fra nu af og tre uger frem.

 

 

 

 

 

 

Påske kunst, Påske udstilling 2015

 

Når forårssolen afslører spindelvæv i den fjerneste krog, er det tid til påskeudstillinger.

 

Galleri Nordenvind i Sæby, har været med til at starte den nordjyske tradition, hvor kunstinteresserede kører rundt i påskedagene og oplever, hvad den aktuelle kunst kan byde på.

"Det er et stort ansvar" siger Eric Kaare. Da jeg for mere end 40 år siden syntes det var for dårligt, at nordjyderne skulle køre helt til Skive for at se på kunst i påsken, tænkte jeg det kunne vi da gøre selv!!

Der opstår hurtigt nogle traditioner med sådan et initiativ. Den vigtigste tradition er, at i år skal alting være bedre end sidste år! Og den sværeste tradition er at galleristen også skal være stolt. Det er jo ikke let, når man er kritisk.

Årets påskeudstilling 2015, der breder sig over hele kulturhuset "Retfærdigheden" i Sæby viser kunst skabt af kunstnere født fra 1918 til 1974! - fra nær og fjern! - Fra Chicago til Paris! - Fra Gug til Gøteborg!

 

De udstillende kunstnere er:

 

Adi Holzer

Alain Soucasse

Anne Marie Johansen

Bram 'van Rio'

Carsten Rudolfsen

Corneille

Georg Heidweiller

Ian Rusth

Melody B

Ole Ahlberg

Ole Tersløse

Sabine Tuchel

Sven Lidberg

Wouter Stips

m. fl.

 

Udstillingen vises hele påsken! Alle dage i påsken!

Herefter i galleriets normale åbningstid. Kl. 12-17

 

Velkommen til fernisering lørdag den 28. marts kl. 14.

Kulturgade Algade 14

 

Venlig hilsen Eric Kaare

 

 

 

 

 

Februar er en måned til stille sysler.

 

Se vore Kunstbogudstilling/Artbooks!

 

Bl.a. med nye bøger om og af kunstneren Peter Brandes.

 

Få tilsendt liste over hvilke gode tilbud vores bog-shop har på hylderne netop nu!

 

Februar er også en måned der er kort, derfor giver 'rammeriet'

 

15 % på små indramninger til vores medlemmer.

Den Store Påskeudstilling vises fra lørdag d 28. marts 2015.

 

 

 

 

Galleri Nordenvind deltog på årets store kunst-begivenhed ART Herning,

23. - 25. januar.

 

Vi takker for den store interesse, som de besøgende viste galleriet! - Og byder velkommen til Nordenvinds nye venner!

 

 

Nyhedsbrev, december 2014.

 

 

 

En god grund til at rejse ud, er håbet om ikke bare at få gode oplevelser, men også nye venner.

 

Galleri og Forlag Nordenvind deltog den 12. og 13. november på kirkens fagmesse "Kirkens Forum" i Fredericia.

 

Nordenvinds ide var at vise gode kunstnere der kan medvirke til fremtidige sognehus-udstillinger og arrangementer.

 

Messen i Fredericia blev afholdt for første gang, og da Nordenvind også er "first-mover" - uden sikkerhedsnet og den slags, var vi på hjemmebane!

 

Vi udstillede midt i mellem orgelbyggere, kirkerestauratører og lysekroneforhandlere. Trods virakken fandt vi nye venner! Velkommen til Jer!

 

Det var en sjov, og tør vi sige en helt anderledes messe og oplevelse. Vi er glade for de mange nye kontakter! Selvom Fredericia er kendt for byens snorlige gader, er det tit at kunsten går snørklede omveje.

 

Aktuelt, har Galleri Nordenvind den 1. søndag i advent haft fernissage på Adi Holzers udstilling i Hasseris Kirke i Aalborg. Udstillingen vises året ud!

 

Hjemme på galleriet, Algade 14, hylder vi én af Danmarks helt store kunstnere! Peter Brandes 70 års fødselsdag. Denne udstilling vises også året ud! Så velkommen på galleriet!

 

 

 

PS PS! Julen er hemmelighedernes store tid, så derfor har galleriet også en ”hemmelig udstilling” Den kan du se, når du alligevel skal købe årets kunst-julegaver!

 

 

 

Mange hemmelige hilsener

 

Eric Kaare

 

www.nordenvind.dk

 

 

nb.. Da dec. er den måned hvor alting sker, så tjek lige vores hjemmeside for evt. ændringer i åbningstider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra USA over Paris til Nordjylland!

 

 

Afstand er en underlig størrelse! Rejsen fra a til b foregår oftest først i hovedet. Det var Victor Borge, der mente at den korteste afstand mellem mennesker, var et smil.

 

Et er sikkert! Der er meget langt, rent geografisk, fra Chicago til Sæby. Navnlig hvis turen går over Memphis, Paris og Sverige. En kunstner der har taget netop denne rejse har Galleri Nordenvind i de sidste 20 år udstillet. Den amerikanske fødte og på kunstakademiet i Paris uddannet Melody Brzezinski.

 

Alting har en start, og gallerist Eric Kaare fortæller, at det var én, i Paris bosat, dansk kunstner, der på klingende fynsk fortalte ham om, at der på det franske kunstakademis afgangsudstilling var et par kunstnere, der ikke var så dårlige!

 

På en tur til Paris prøvede galleristen at opsøge kunstnerne, men dog uden held. Senere fandt han ud af, at en af kunstneren havde et samarbejde med et svensk/amerikansk galleri i Gøteborg. Og dermed startede et samarbejde, der nu har varet i 20 år.

 

Eric Kaare fortæller: "Det er morsomt for mig, at se en kunstner, der kommer fra en helt anden kultur, men som har fælles spor med det skandinaviske og specielt det danske udtryk. Hvor Cobra og Asger Jorn har betydet uendeligt meget, for vores måde at se tingene på, så har kunstnere som Jackson Pollack og de europæiske kunstnere der søgte til USA under krigen som de Kooningen, André Masson, Max Ernst m.fl. betydet meget for en ny kulturel bevidsthed i USA.

 

 

Melody Brzezinski studerede i Paris under bl.a. Alechinsky, men mens Alechinsky umiddelbart opfattes og forstås som fransk og særlig COBRA kunstner, så har Eric Kaare ikke tal på, hvor mange gange han har måttet fortælle at Melody Brzezinski ikke er fra Polen, men fra USA.

 

 

I dag er den amerikanske kunstner bosat i Sverige, men er også blevet taget til hjertet her i Danmark. Dette skyldes ikke mindst den internationale kunstners interesse for Danmarks national klenodie H.C. Andersen.

 

Alle danskere har næsten i vuggegave fået en opfattelse af, hvordan H.C. Andersens billedverden skal være. Takket være talrige udgivelser med illustrationer af Frølich og Pedersen. Derfor har det været spændende at se en helt anden kunstnerisk tilgang til H.C. Andersen, som den amerikanske kunstner gennem de sidste 15 år har skabt!

 

Den udvidet udstilling i Sæby viser værker gennem de sidste 20 år og foregår ikke bare i galleriets sædvanelige lokaler men har bredt sig til hele kulturhus ”Retfærdigheden” i Algade i Sæby.

 

Udstillingen vises frem til slutningen af november og er med til at rette op på at både Skagens Kunstmuseum og Kunsten i Aalborg er lukket p.g.a. ombygning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Påske, 2014

 

 

 

Selvom påsken falder sent i år starter foråret ikke før Kaare fra Galleri Nordenvind laver sin årlige påskeudstilling. ”Det er vist nok nummer 43! Men det er ikke blevet en vane endnu, for jeg har en hemmelighed” siger galleriejeren, ”jeg vil også overraskes!”

 

Selvom grundopskriften er den samme. Nogle kunstnere vi kender med nye ting. Nogle vi ikke kender med endnu ”nyere” ting. Og så en ny tradition, som går ”helt tilbage” til sidste års påskeudstilling! Et overordnet tema.

 

Temaet i år hedder: ”Plastic Fantastik, - versus moderne klassikere!”. En fuldstændig umulig opgave at sætte sig selv på, men jeg tror at publikum kan mærke og fornemme, hvis galleristen har været spændt for! Og det gør ikke noget hvis en enkelt sjællandsk turist eller måske en fra Hamborg, tager hjem med fornemmelsen af at det var godt nok f…. at finde så god kunst i udkants Danmark.

 

Den gamle politistation bliver fyldt med dansk og international kunst. Fra pop og plastik og det der rører sig lige nu – internationalt, til gode kendte navne.

 

Galleriet har medvirket til Basel Art Fairs udstilling i Florida i december. Hvor galleriet var medudgiver af bogen ”Much too Much”, om den hollandsk / brasilianske kunstner Bram med tilnavnet ”Van Rio”. Hans billeder er som et saftigt regnvejr af farver og karnevalsstemning, alt er for meget og ordet ”plastik fantastik” fra hippie tiden, synes at være det eneste der rigtigt kan dække denne kunstners udtryk.

 

George Heidweiller der i de seneste år har fundet et publikum i Skandinavien, viser nye takter hentet fra sine storby indtryk. Også med denne kunstner har galleriet udgivet en coffeetable-book. I det hele taget er kaffebordet dækket op med lækkerier.

 

Fra afdelingen med moderne klassikere, vises værker af bl.a. Cobra kunstnere og samtidige franske kunstnere. Udvalget viser hvor galleriet har haft sin interesse.

 

Jeg har altid ment, at det er vigtigt at arbejde med de kunstnere, der skaber og former sin egen stil og udtryk. Og jeg synes at det både er fattigt og charmeforladt at vise lokale kopiudgaver. Derfor kan man sige, at det udvalg af kunstnere, som jeg har fundet vær at arbejde med, må rime på det originale. Men det passer også til galleriets motto! Vi siger nemlig højt, at vi holder af hverdage! - og originaler. Det er et godt standpunkt, når man skal se på kunst.

 

Udstillingens absolut tungeste billede, viser et babelstårn. Og jeg er sikker på, at kunstneren har haft utallige diskussioner med dette værk og mange ”lette” overmalinger, inden billedet stod færdigt. Nu håber jeg væggen holder. Sådan er det med gode billeder, de bliver ved med at tale længe efter de er hængt op.

 

Velkommen til åbning, lørdag den 12. april kl. 14.

 

Herefter åbent hele påsken, dagligt kl. 12 – 17.

 

 

Med venlig hilsen

 

Eric Kaare

 

Galleri Nordenvind

 

Algade 14

 

 

 

Februar 2014

 

 

 

 

 

”Hvis valget er at være med til at skabe eller bare tage imod, så ved jeg godt hvor mit kryds skal sættes” siger gallerist Eric Kaare.

 

”Det er det tætte samarbejde med kunstneren, der interesserer mig. Det at være med til at skabe ideerne, og se det få luft under vingerne, det er det som holder mig i gang, og giver mig lyst til at gå på arbejde. Selvom jeg er sikker på at banken synes at mit fokus skulle være på salgssiden” sukker den nordjyske gallerist. Det her forår er præget af 2 store satsninger og 2 bogudgivelser med internationale kunstnere. Den første får præmiere i forbindelse med separatudstillingen ”Total Works”. På galleriet i Sæby, vises nye værker af den hollandskfødte George Heidweiller, der i nogle år har haft base i Santa Fe, USA.

 

”Jeg var barn og ungt menneske med POP ART kunsten, og det er sjovt at se, at nu hvor POP ARTEN som stil kommer tilbage i en ny form, har skiftet fokus. Det var kunstnere som Rauschenberg, Oldenburg og Andy Warhol der viste os skønheden og etikken i f.eks. et reklameskilt eller fragtmenter fra en reklameannonce. Kunstneren havde så at sige trådt et skridt bagud som person, i virkeligheden var det et slags oprør mod den store kunstnermyte. Så det må være nemesis, at netop disse kunstnere i dag anses for at være superhelte indenfor moderne kunst.

 

George Heidweiller hører til blandt den nye bølge af kunstnere, der har taget POP ART kunstens udtryk til sig. Men denne gang er udgangspunktet snarere en fortælling, hvor kunstnernes eget liv er indflettet. Derfor har de franske kunstkritikere også knyttet betegnelsen ”figuration narrative” på kunstnere som Eric Liot, Bernhard Pras, Talling, George Heidweiller og William Sweetlove.

 

Når man arbejder tæt sammen med en kunstner opstår der nogle ideer, som simpelthen bare må udføres. Således også her i samarbejde med George Heidweiller. Vi havde ikke lyst til bare at lave et katalog, så derfor blev det til en række udstillinger rundt omkring i Europa. Bl.a. i Ascona i Schweiz, Madrid i Spanien, Haleem i Holland og et galleri i Sverige! Men showet starter selvfølgelig i Sæby, hvor en appetitvækker på vores store påskeudstilling i 2013 allerede skabte en del danske fans.

 

Men sådan er det bare, skal der ske noget i udkants Danmark, så må vi smøge ærmerne op! Og gå i spidsen!

 

Udstillingen vises fra den 1. marts og indtil påske.

 

Velkommen!

 

 

 

 

 

Oktober, 2013

 

 

 

"CARTOONS"

 

 

 

 

En udstilling for flere generationer hos Galleri Nordenvind i Retfærdigheden.

 

Som barn fik vi besked på at gå lige hjem. Det gav altid en fornemmelse af, at hvis man ikke gjorde det, kunne man møde en masse spændende ting – måske!

 

Galleri Nordenvinds efterårs udstilling, der er udvidet til også at omfatte den gamle retssal i Retfærdigheden, er en udstilling, hvor man både kan følge den røde tråd eller gå sine egne svinkeærinder. Hovedidéen er at vise hvor meget tegneserieverdenen har påvirket den moderne kunst.

 

Nogle af de nyeste hotte navne på den internationale kunstscene viser, hvordan superhelte og tegneseriefigurer har invaderet og befolket kunstens univers. Det er kunstnere som Eric Liot, Talling og Pras. Men udstillingen startede faktisk allerede for 100 år siden. 1913 var det år, hvor vores hjemlige cartoonist, hele Danmarks tegner Storm P., producerer den første tegnefilm. Og så zikzakker udstillingen igennem værker af kunstnere der på en eller anden måde har ladet sig inspirere af tegneseriens udtryk frem til nutidige Ole Tersløse, der skaber forløb med sin digitaliserede verden.

 

Prøv at tænke 20 år tilbage! Det er både lang tid og så dog. Det er før Facebook, Iphone og den kæmpe forskel computeren har gjort i vores hverdag. Det er også ca. 20 år siden at tegnefilms-verdenen sagde farvel til den håndtegnede celluloid-verden. Fra 1913 hvor Storm P. eksperimenterede og frem til midten af 1980´erne blev hver eneste bevægelse tegnet i hånden, farvelagt og optaget step by step, men med computerens fremkomst åbnede sig en verden, hvor alt kunne lade sig gøre og hvor tegnefilmkunstneren næsten kunne vinke farvel til pen og tusch og tegnemæssige kunnen. Fra slutningen af 1930´erne og frem til 1980´erne var det først og fremmest navnet Walt Disney, som folk tænkte på, når man snakkede tegnefilm. Mængder af store internationale kunstnere fik et sving i Hollywood-møllens store karrusel. Salvador Dali inspirerede bl.a. til nogle af de huskværdige scener, hvor alt går galt for Mickey Mouse i ”Troldmandens Lærling ”og storfilmen ”Fantasia”. En af de filmkunstnere, der både brød med Disney Studierne og samtidig videreførte Disneys ånd i nye produktioner, var kunstneren og multimennesket Don Bluth. Blandt andet film som ”Robin Hood” og ”Rejsen til Amerika”. Don Bluths Studie var også blandt de første, der sagde farvel til den langsommelige produktionsgang med de håndmalede celluloider.

 

”Galleri Nordenvind har været så heldig at få lov til at udstille en række originale håndmalede celluloider fra den sidste produktion, hvor denne teknik blev anvendt. Det giver én stor respekt for det håndværk der ligger i disse enestående billeder” siger Eric Kaare.

 

Skulle nogen være blevet inspireret, så inviterer galleriet alle, store som små, til at tegne med på Nordjyllands længste tegneseriestribe!

 

Velkommen til en udstilling hvor billederne hænger både højt og lavt!

 

 

 

 

 

 

Påsken 2013

 

Selvom Sæbys beliggenhed ikke kan retfærdiggøre, at vi kalder os selv for eskimoer, så kan vi godt låne et rigtig godt princip fra denne kultur! De har et begreb, der hedder ”det første af altings fest”. Dvs. at hver gang vi prøver noget nyt, skal vi fejre det! Så Nordenvind indbyder til forårs-påske-fest-udstilling. Det tør siges, at det overhovedet ikke er noget nyt, at vi arrangerer påskeudstillinger! Faktisk var vi med til at starte denne tradition!

 

Det er første gang vi afholder påsketraditionen i de nye lokaler i den gamle politistation i Sæby, Algade 14. Det skal fejres!!

 

Så kom og vær med! Og kontrollér at vi gør det ordentligt… For en ”ordentlig” påskeudstilling skal ifølge den entusiastiske nidkære Eric Kaare være bygget op næsten som en bryllupsbeklædning! Noget nyt, noget klassisk, noget overraskende, noget lokalt, noget fjernt og noget som kan vække undren.

 

Årets påskeudstilling har fået nogle emner, som kan rumme disse dogmer. Det drejer sig om den internationale kunst som fortrinsvis vil være at finde i den ”Gamle retssal” og ”Tinglysningen”.

 

I Nordenvinds normale omgivelser, dvs. i det gamle Dommerkontor, kan du forvente at finde den danske kunst med fokus bl.a. på et lokalt jubilæum. Desuden har vi en afdeling med temaet ”Start din kunstsamling for bare 2500,-” og sådan har vi valgt at markere forskelligheden i det at være optaget af kunst, både lokalt og internationalt og være Vendsysselsk internationalt galleri, med de udfordringer der ligger deri.

 

Velkommen til fernisering lørdag den 23. marts kl. 14 – 17.

 

Herefter åbent hele påsken kl. 12 – 17

 

2. april – 1. maj er åbningstiden onsdag – søndag kl. 12 – 17. Begge dage inkl.

 

 

 

 

”Visse grænser”

 

- en udstilling med nogle kunstnere som er snublet over stregen!

 

Kunst kan være en vanskelig ting at diskutere, og ét udtryk der ofte høres er: ”men der må være visse grænser”.

 

Det der kunne vække forargelse før, kan det overhovedet få opmærksomhed nu? Flytter vores grænser sig automatisk.

 

Er der grænser?

 

Af Kristian Jensen, Kunstavisen:

 

 

”Det er ikke aftenskolekunst, Eric Kaare har samlet. Han viser en række eksempler, hvor kunstnernavnene i dag er kendte navne hentet ikke kun blandt danske kunstnavne, men også blandt kunstnere fra Holland, Sverige, Italien og Frankrig.”

 

 

De repræsenterede kunstnere er bl.a. Ole Tersløse, Katinka Andersson, Bjørn Nørgaard, Kasper Johansen, Franz Ringel, Hans Henrik Lerfeldt, Nitka, William Skotte Olsen og Anja Sijben.

 

 

Udstillingen omfatter bl.a. maleri, foto og skulpturelle arbejder.

 

Lørdag d. 22. september kl. 14-17 holdes fernisering på denne udstilling! Udstillingen vises frem til d. 28. oktober.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Eric Kaare

 

Algade 14 ”Retfærdigheden”, Sæby. Adressen ny!

 

Telefon nr. det samme!: 2175 6409

 

 

 

 

Art Fair Herning 27. - 29. januar 2012

 

 

 

Kunst som drivkraft

 

Kunsten synes at trives i modvind! Ægte kunstnere bærer deres eget igangsættende kraftværk.

 

”Det er også den nysgerrighed, der får mig op om morgenen” siger galleristen, der har lavet udstillinger i 40 år.

 

Det bliver aldrig rutine, det er altid det samme, men hver gang på en ny måde.. eller er det omvendt?

 

Det at arbejde med kunst, bliver enten blæret, bedrevidende eller en serie evig undrende overraskelser.

 

Det er overraskelserne og det unikke, vi skal gå efter! Se nu bare den i Holland fødte George Heidweiller. En ung kunstner der lever op til betegnelsen international. For det må man være, når man bor og arbejder i Santa Fe - USA, har atelier i Amsterdam, arbejdsplads i Indien og fritidsjob i Spanien. Og så er det første gang, han vises i Danmark! - her på Herning Art Fair.

 

I alle år vi har udstillet på Herning Art Fair, har vi haft kunstnere med der år for år viser, at de ikke bare formår at udtrykke sig, men også udviklingens vanskelige disciplin. Anne Marie Johansen viste et år, at hun ikke bare arbejdede med oliebilleder, men også forstod at udnytte værft byen Frederikshavns kunnen i stål til en række store skulpturer, i år vises en række assemblager. Franske Alain Soucasse er gået ind i musikkens verden, på sin helt egen måde. Sabine Tuchel fra Tyskland har fundet ud af, hvad der er på den anden side af antikke vinduer. Amerikanske Melody B er tydeligvis ikke færdig med H.C. Andersen, og sådan kan man blive ved.

 

Den årlige udstilling i Herning skærper både krav og appetit, på den sjældenhed det er at se noget åndfuldt, menneskeskabt, der vil dig noget.

 

Vi ses på stand 234 i Herning!

 

Galleri Nordenvind

 

 

Sommertid er rejsetid.....

 

 

 

..og skulle du mangle et rejsemål, så har "Les amis de Coignard" lavet en perle af en udstilling i det spændende 11. arr. Det får os til at erindre om, at hvis du er så heldig at have værker af Coignard i din samling, så hjælp os med at registrere disse. Vi håber vi ses til vores sommerspøg udstilling: "Edi-hvad-for-noget-tion?" Se forsiden!

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev maj 2011

 

 

Efter påske kommer pinse, men ind imellem er der bøger og cirkus!

 

Efter den 40. påskeudstillings sæson er veloverstået, dvs. dele af påskeudstillingen vil fortsat være ophængt i galleriet et stykke tid endnu er der tid til et bogligt mellemspil i uge 20. Vi forbereder deltagelse i Doverodde Art Book Festival. Hvor Forlaget Nordenvind deltager sammen med billedkunstner Anne Marie Johansen.

 

Kort om Forlaget Nordenvind & ART-books:

 

 

Forlaget Nordenvind opstod i midten af 1970´erne. Navnet Nordenvind blev valgt som symbol på en stærk interesse for kunst og poesi. Med det håb at vinden kunne bære grafik og ord, som en stærk brise fra nord til resten af kontinentet. Indehaveren Eric Kaare, havde på det tidspunkt indset, at interessen og nysgerrigheden var større end det udvalg, der dengang var at finde i landsdelen.

Sammen med grafikeren Jørgen Grynnerup blev et grafisk værksted etableret på en mark midt i Himmerland. Værkstedets maskinpark bestod af lige dele entusiasme, elastikker og gamle grafiske maskiner.

I 1980 starter Galleri og Forlaget Nordenvind i Sæby. Siden starten har interessen for den håndlavede artists book levet ved siden af original grafiske udgivelser samt traditionelle kunstbøger, - nå ja og så et par kogebøger! man kan jo ikke leve af kultur alene.

 

 

Nordenvind har deltaget i flere internationale artbooks udstillinger. Og blev blandt andet på "Edition de Création. 5 th. internationale symposium and book fair" i Marseille, Frankrig udnævnt til "Commissaire pour l’invitation speciale à la Scandinavie". Året før fik forlaget prisen for smukkeste udgivelse på samme symposium. (fransk poet og fransk kunstner, -selvfølgelig. Man må jo konkurrere på lige vilkår!)

 

Udover udgivelser i Nordenvinds regi, står vi bag serien "Boudure Bleu".

 

 

Åbningstider og afhentning af solgte værker

 

Uge 20 dvs. fra mandag den 16.-22. maj. Alle dage åben kl. 12-17. Dog ikke torsdag den 19. maj pga. forudbestilling. (Se eventuelt programmet for kunstugen på nettet! Lysetsland.dk)

 

Udstilling i Doverodde åbner fredag den 3. juni. Se programmet på:

 

www.bookarts-doverodde.dk

 

 

 

Med venlig hilsen

Eric Kaare

 

PS. Skulle du på din vej rundt i det danske forår møde en stakkels stresset elefant, stærkt forfulgt af en dame iført skitseblok, så er det bare kunstneren Anne Marie Johansen, der samler indtryk til vores næste projekt!

 

 

 

 

 

Indian Summer

 

 

Velkommen til oktoberudstilling på Galleri Nordenvind.

 

 

Lørdag den 9. oktober 2010 kl. 14.00

 

 

Indien, et kæmpeland, der siden hippie tiden har draget mange kunstneriske sjæle,

 

er fællesnævneren for denne udstilling på Galleri Nordenvind.

 

 

Kunstnerne der udstiller, har alle gæstet og arbejdet på ”Work on Art - International Artcenter” i New Delhi.

 

Et medrivende kultur- og kunstcenter der på kort tid har tilføjet den midteuropæiske kunstscene en væsentlig påvirkning.

 

 

Udstillingen på Galleri Nordenvind viser bl.a. værker af kunstnere som

 

Theo Koster, Anna Verrijt, Sabine Tuchel og Gertie Janssen alle fra Holland.

 

Samt de nyeste arbejder af svenske Ian Rusth, hvis skæve nordiske fantasier

 

nærmest synes at kunne være hentet ud af en fabulerende Bollywood tradition.

 

Udover de nævnte kunstnere, fyldes udstillingen op med indiske antikke kulturgenstande.

 

De ældste træskæreres arbejde kan dateres til tiden, hvor de nordiske vikinger stadig bare tænkte på at drage ud.

 

 

Med venlig hilsen

 

Eric Kaare

 

 

 

 

Sommer & Kunst

 

Blåvand:

 

Kunstmøde i sommeren 2010.

 

Sommertid er tid til forandring!

 

Det er den tid hvor hverdagens trivialiteter lægges til side, og vi indstiller os på at fylde sindet med oplevelser, så der er noget at tære på resten af året.

 

Huset Guldager, Blåvandvej 53, 6857 Blåvand.

 

 

Slår dørene op for en god måned med aktiv kunst. En måned hvor danske og især internationale kunstnere befolker husets vægge og rum med en dynamisk skiftende ophængning.

 

Vi satser på, sammen med Huset Guldager, at lave 4-5 udstillinger i løbet af de næste 5-6 uger med højaktuelle europæiske kunstnere med stor kunstnerisk vægt! Fortæller Eric Kaare fra Edition Nordenvind.

 

”Jeg synes at kvaliteten af det der bydes på i sommerlandet er stærkt svingende, når det gælder billedkunst. Samtidig med oplever vi at man nogle steder har stor succes med topprofessionelle musiktilbud, jeg tror det må være slut med den holdning der siger, at turister kan man spise af med husmor - og kopikunst! Jeg tror man skal holde sig til at vise de kunstværker, som man gerne selv stræber efter at leve sammen med!

 

Det er ikke en snerpet og bedrevidende holdning, men snusfornuft. Hvis man vil have et godt samliv med kunst! – så er det ikke nok at møbler, gardiner og puder passer sammen !”

 

”For mig er det en uforståelig ting, at folk bruger oceaner af tid og penge på at indrette det fuldendte hjem med samtalekøkken osv., og så slutter af med at hænge ligegyldig flitterstads på væggene. Så får man mistanke om, at samtalekøkkenet bare er en kulisse, hvor man står og bestiller pizzaer leveret med bud. Og ikke en del af et hjem der rummer et ægte liv.

 

Kunstnerne som kan opleves i Huset Guldager er flg.:

 

Ian Rusth, Sven Lidberg, Jussi Taipaleenmäki, Alf Ekberg, Sverige, Melody Brezezinski, USA, Georg Wittwer, Tyskland, Alain Soucasse, James Coignard, Talling, Frankrig, Theo Koster, Alexander Vogels, Wouter Stips,Sabine Tuschel, Holland, Shahid Parvez, Indien, Anne Marie Johansen, Adi Holzer, Niels Elgaard, Danmark, Ripoelles, Spanien.

 

Huset Guldager, Blåvandvej 53, 6857 Blåvand har åben hverdag fra 11 til 17.30 den næste måned.

 

Med venlig hilsen

 

Eric Kaare

 

Galleri Nordenvind og Huset Guldager

 

PS.: Huset vil den næste måned være mødeplads for såvel gallerier, udgivere samt kunstnere.

 

 

Sæby:

 

 

Er der overhovedet plads til kunst og kultur i sommerlandet 2010?

 

Mon ikke de fleste danskere har set frem til, at det nu endelig er blevet sommer?

 

Sommer og frihed. Frihed fra trældom, men også frihed til tilvalg.

 

Positive tilvalg som at få tid til at gå på kunstudstillinger.

 

Her vil mange sikkert sige, at det er en vinter beskæftigelse.

 

Men tro os! Gallerier og kunstnere arbejder også om sommeren!

 

Så derfor har Galleri Nordenvind aktivt lagt fokus på nogle arbejdende udstillinger,

 

dels i Sæby og dels ude i sommerlandet.

 

 

I galleriet i Sæby vil udstillingen om galleriets udgivelser, og kunstner - bøger være åben sommeren igennem.

 

Dog skal der bemærkes, vi på grund af vores mange eksterne arrangementer,

 

kun har åbent lørdag og søndag i juli måned!

 

Åbningstiden i Sæby vil derfor være

 

lørdag fra 10 – 14, søndage fra 12 – 15, eller efter aftale.

 

 

 

 

 

”Tryk på pinsen”

 

 

I en tid, hvor alting forstørres og forskønnes på Internettet,

 

- kan det være godt at fastholde et par gamle dyder, som det at se og opleve noget ”live”, altså det man kalder ved selvsyn.

 

Det at opleve, sanse og se selv!! Det er sådan en udstilling Galleri Nordenvind lægger op til her i pinsen.

 

 

I år har Galleri Nordenvind valgt at sætte fokus på det, der kommer efter bindestregen. Altså forlag for kunst og bibliofile udgivelser.

 

Pinseudstillingen 2010 vil give lejlighed til at opleve, hvad der er aktuelt i galleriets forlags sammenhæng!!!

 

 

Der vil være udstillede bibliofile værker fra såvel egne tidligere udgivelser, såvel som andre der har arbejdet med dette specielle udtryk.

 

Man kan sige et kunstnerisk udtryk, der ligger midt mellem bog og kunstobjekt.

 

 

Fotos fra pinseudstillingen 2010:

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev, februar 2010

 

 

 

Det er rart med støtte, når vi går hjemmefra! Kunstmessen Art Herning 2010 var imødeset med stor forventning. Ville den som termometeret, vise at kultur og kunst var dømt til tælling!!! Eller kunne man være heldig, at der var forårstegn? Resultatet for Galleri Nordenvind, blev heldigvis til forårsfarver og nye venner! Rigtig mange fandt montre nr. 206 og blev "lokket" af det de fandt her.

 

Vi viser nogle formiddagsbilleder fra messen. Fordi om eftermiddagen havde vi for travlt til at fotografere.

 

Mange har aftalt et besøg til det "eksotiske, fjerntliggende Sæby" højt mod nord.

 

Vi glæder os til at se Jer! Og velkommen til de mange nye medlemmer.

 

 

 

Januar 2010

 

 

 

 

Chefen har ligeså mange gode undskyldninger som "Chris fra Chokolade fabrikken", for ikke at komme på arbejde!

 

 

 

Danmark synes at være nedfrosset og handlingslammet. Men -

 

der findes håb, og forhåbentlig et kulturelt liv, efter termosokker,

 

lange næser og uhøvisk tale, (selv fra honette damer...)

 

 

 

Årets højdepunkt indenfor kunst, Art Herning nærmer sig med hastige snestøvler. Galleri Nordenvind deltager selvfølgelig!!!

 

Igen i år har gode folk i samarbejde med Frederikshavns Bibliotek og Kunstavisens skribent Grethe Hagensen arrangeret en tur til begivenheden. Vi håber de kommer frem!

 

 

 

 

 

Kunsttur til Art Herning 2010

 

 

Art Herning, arrangeret af Dansk Galleri Sammenslutning, afholdes 29. – 31. januar 2010.

 

Mange af de førende danske gallerier udstiller på messen bl.a. Galleri Rasmus, Galleri Moderne, Galleri Wolfsen og Galleri Nordenvind fra Sæby, som du finder på stand nr. 206.

 

 

Frederikshavn Kommunes Biblioteker tilbyder i samarbejde med Galleri Nordenvind en heldags bustur på kunstmessens åbningsdag fredag den 29. januar 2010.

 

 

Kunstmessen åbnes kl. 14.00 af skatteminister Kristian Jensen.

 

 

 

 

Program:

 

 

Kl. 9.00 Afgang Skagen. Ved banegården

 

 

Kl. 9.40 Afgang Frederikshavn. Ved plakatsøjlen uden for biblioteket,

 

Parallelvej 16

 

 

Kl. 10.00 Afgang Sæby. Rutebilstationen

 

 

Kl. 12.30 Frokost på Hotel Eyde, Herning

 

 

Kl. 14.00 Kunstmessen i Kongrescentret åbner

 

 

Kl. 17.00 Afgang fra Kongrescentret

 

 

Der serveres kaffe og rundstykker på udturen og sandwich på hjemturen. Øl og vand kan købes i bussen.

 

 

Pris for hele arrangementet (excl. drikkevarer) kr. 500, som betales i bussen.

 

 

 

 

Tilmelding:

 

Grethe Hagensen. Tlf. 98421558/50426942 eller mail: grethe.hagensen@youmail.dk eller

 

Frederikshavn Bibliotek, Pernille Lisborg Tlf. 98459131/26148630 eller mail: peli@frederikshavn.dk

 

Skagens Bibliotek, Hans Nielsen. Tlf. 98442822 eller mail: hnie@frederikshavn.dk

 

 

Sidste frist for bindende tilmelding: Onsdag den 20.januar 2010

 

 

 

 

 

 

Novemberbrev 2009

 

En indbydelse, en ”husker” og noget om fremtiden.

 

 

Nordenvind indbyder hermed til en årstidsrelateret ophængning.

 

Vi har taget hensyn til rigets status og det danske folks behov for kunst og kultur.

 

Hvert år ved denne tid melder spørgsmålet sig, om kunst og kultur også er underlagt de gængse sæson påvirkninger?

 

Og nej! Det er kunsten ikke, men det er galleristen!

 

Som opfølgning på jubilæumsudstillingen med Adi Holzer sætter vi fokus på mindre formater.

 

Vi byder velkommen til:

 

”Lys i mørke”.

 

Galleriets kunstnere har taget opfordringen til sig, og det er blevet til gode men mindre værker.

 

Vi holder fernisering på denne udstilling lørdag den 21. november kl. 14-17. Kom og vær med!

 

 

Et nyt initiativ!

 

”10 days of christmas”

 

I dagene 10.-20.december!

 

Galleriet er som forvandlet! “Nissemor” er flyttet ind, og har smidt galleristen ud!

 

Postkort hylderne er fulde, gaveforberedte bøger står i kø, indrammede plakater står og vælter til halv pris, og det hele ligner en boghandel. Og ingen boghandel uden highlights. Montren er dekoreret med de første eksemplarer af..? Kom og se!!

 

Nordenvinds årstryk præsenteres. Et håndbearbejdet værk, der i denne julemåned må inspirere enhver med et helårs-engle gen.

 

Galleristen har åbenbart travlt med at forberede januarmåneds kunstmesse i Herning: ”Art Herning 2010”.

 

Nu er vi kommet til det med at huske. Modtager du denne indbydelse pr. slowpost, så er det højst sandsynligt at du ikke har fået de sidste 4 indbydelser fra Nordenvind. Sikkert fordi vi ikke har fået din tilmelding med e-mailadresse. Vi har valgt ikke at bruge midler på porto, men kunst! Derfor tilmeld dig hurtigst muligt vores mailliste, og husk at brug vores hjemmeside www.nordenvind.dk , da denne bliver opdateret løbende.

 

Danmarks eneste kvalitetskunstmesse, der afholdes for medlemmer af Dansk Gallerisammenslutning, har nu i mange år haft adresse i Herning på Østergade 37. Og det er også adressen, hvor vi kan mødes den sidste weekend i januar 2010. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere her!

 

 

 

 

 

Oktober 2009

 

 

 

Efter en lang og lidt kulturfattig sommer, synes kultursæsonen at være tyvstartet bag om alles rygge. Fra ingenting til 120 km/t! Fra at Danmark var gået på "r....." til at nu råber folk i øst og vest på os vandbærere. Her er et par eksempler:

 

 

 

Wouter Stips, der blev årets kunstner i Holland synes ikke at der skete noget særligt, nu har han i denne måned måtte sige nej til 12 udstillinger. For han havde lovet et projekt til Danmark bl.a.

 

 

 

Melody B. troede hun havde ateliet fuld af billeder, og nu mangler hun til 3 separat udstillinger.

 

 

 

Ian Rusth sidder i øjeblikket og maler julemænd, eller som det hedder på svensk "tomter". Ikke til 2009 men til 2010. Fordi en dansk gallerist har "konfiskeret", dem han allerede havde lavet.

 

 

 

"Det store brag" af en ung fransk popkunstner Talling forbereder sit livs største udstilling i Knokke, og så venter han besøg af sin danske forlægger, som forlanger at han skal koncentrere sig noget bedre på sin "danske udtale".

 

 

 

Anne Marie Johansen som var gået på sommer ølejr midt i Vendsyssel, har opdaget at det virkelige kunstliv har sat hende på plakaten i både Sønderjylland, København og på Fyn! Og det endda til plakatens top! Noget af en brat opvågning for en kunstner, der har siddet og nørdet med 3 bogillutrationsopgaver.

 

 

 

Adi Holzer har gået et helt arbejdsliv og tænkt at en værkfortegnelse med nr. 1000, ville være utopisk. Nu er det nu, vi fejrer udgivelsen af grafisk værk nr. 1000. Og.... i morgen skal vi forberede nr. 1001.

 

 

 

En god start siger vi på Nordenvind! til en ny sæson!